Yoga / Pilates / Breathwork

Mindfulness / Relaxatie

 

Wat is Pilates?

Pilates is een intensieve fitnessmethode gebaseerd op spierversterkende oefeningen ontwikkeld door Joseph Pilates. De nadruk ligt onder meer op het ontwikkelen van diepe spieren, het versterken van ons krachtcentrum (powerhouse), concentratie, controle/beheersing, flexibiliteit, precisie, balans/integratie, ademhaling, een goede houding en gezond bewegingspatroon.

 

Inne Van den Elsen

Wij bieden 2 vormen van yoga aan:

-Power Yoga (vinyasa):

Actieve en dynamische flows (vloeiend en intensief lichaamswerk) met aandacht voor de ademhaling.

 

-Mindful Yoga (een mix van vinyasa, hatha, kundalini en mindfulness):

Yoga met een focus op aandachtig-zijn/mindfulness en aandacht voor de ademhaling.

Actief lichaamswerk (met bewuste aandacht uitgevoerd), meditatie-oefeningen, ademhalingstechnieken/pranayama en relaxatie.

 

 

Wat is Yoga?

Wat is Mindfulness?

Mindfulness (oplettendheid) is een methode afkomstig uit boeddhistische meditatietechnieken om meer bewustzijn en inzicht te ontwikkelen door te oefenen met aandachtig-zijn.

Volgens de definitie van Jon Kabat-Zinn is het: "aandacht geven op een bepaalde manier, gericht op het hier en nu en zonder te (ver)oordelen".

Dit klinkt erg simpel (maar is niet gemakkelijk) en toch kan deze simpele methode tot verbluffende resultaten leiden op het vlak van fysieke en mentale gezondheid/welzijn. Afgelopen decennia werd dit in meerdere wetenschappelijke onderzoeken aangetoond en (her)bevestigd.

Je hoeft geen boeddhist te zijn om mindfulness te beoefenen. We werken op een niet-religieuze en wetenschappelijk gefundeerde manier met concrete en praktische oefeningen, waarbij zelfonderzoek en je eigen bevindingen centraal staan.

 

Teachers

Lien Van den Elsen   

Ademkracht vzw

Ademkracht vzw heeft als officiële doelstelling om zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid te ondersteunen en optimaliseren.

Waarom dit doel?

De cijfers liegen er niet om: problemen met overgewicht en diabetes, depressie en antidepressiva, slaap en slaapmiddelen, burn out, zelfmoord...

We kennen het zorgwekkende lijstje allemaal, en we weten ook wat ons kan helpen naast een goede nachtrust en gezonde voeding:

bewegings-, ademhalings- en meditatietechnieken...

In verschillende wetenschappelijke onderzoeken werd de effectiviteit van deze methodes en technieken overtuigend aangetoond. Ook in onze eigen persoonlijke zoektocht kwamen wij proefondervindelijk tot dezelfde vaststelling: yoga, pilates en mindfulness/meditatie hebben een krachtige positieve en heilzame uitwerking op lichaam en geest.

 

Dat is oud nieuws, we weten allemaal wel dat dit goed is voor ons, daar is al genoeg over geschreven,

nu is het enkel nog een kwestie van doen!

Iedereen is van harte welkom om onze lessen en/of workshops uit te proberen.

Het is steeds mogelijk om de oefeningen op je eigen tempo en niveau (eventueel in een aangepaste variant) uit te voeren,

altijd met respect voor je lichaam en grenzen.

 

Helemaal overtuigd van de geneeskracht van de adem, heeft Lien ook een diploma als Ademcoach, ze studeerde o.a. bij Kim Padding (Laudius) en Dan Brulé (Breath Mastery).

 

Lien heeft een kritische maar open geest en werkt bij voorkeur op een wetenschappelijk onderbouwde manier. Ze houdt zowel van intensief lichaamswerk, als van het meer inwaarts gerichte werk: de zorg voor lichaam én geest!

Sinds vele jaren geeft Lien lessen en wil ze met veel liefde en plezier haar doorleefde kennis, vaardigheden en ervaring met jou delen, in de hoop dat het ook voor jouw leven een enorme verrijking kan zijn.

Wees welkom!

Vele voordelen op zowel fysiek als mentaal vlak, onder meer:

anti-stress, beter omgaan met stress/problemen, goed slapen, betere ademhaling, ondersteuning bij psychische klachten (depressie, angst...), zelfvertrouwen, betere weerstand en vlotter herstel van ziekte, ondersteuning bij fysieke klachten (zoals gewrichts- en spierpijnen, maar ook hoofdpijn/migraine, astma, etc), meer energie en een fit gevoel, een mooie en gezonde houding ...

Vele voordelen op zowel fysiek als mentaal vlak, onder meer:

ondersteuning bij onder meer rug- en nekklachten, blessurepreventie (ideaal voor sporters), lichaamsbewustzijn, meer energie en een fit gevoel, een mooie en gezonde houding en slanke lijn ...

     INHOUD

1. Ademkracht vzw

2. Wat is Pilates?

3. Wat is Yoga?

4. Wat is Mindfulness?

5. Teachers

      Lien

      Inne

Vele voordelen op zowel fysiek als mentaal vlak, onder meer:

Beter kunnen omgaan met stress, problemen en (chronische) pijn.

Afname van burnout symptomen, depressie, spanningshoofdpijnen, angst, agressie, piekeren, slaapproblemen, verslavingen ...

Verbetering van het immuunsysteem: betere weerstand en vlotter herstel van ziekte.

Innerlijke rust/vrede, meer inzicht in jezelf en de dingen, meer zelfaanvaarding, vertrouwen en vreugde.

-certified teacher-

 

Afgestudeerd als Master in de Romaanse taal- en letterkunde, ging Inne aan de slag in een aantal bureaujobs. Een gebrek aan beweging en zingeving in deze jobs in combinatie met een passie voor sport/bewegen, zette er haar toe aan om andere wegen te verkennen. Als kind beoefende Inne al gymnastiek. In 2012 kwam ze voor het eerst met yoga in aanraking, de combinatie van het fysieke en mentale was precies wat ze nodig had. In 2015-2016 volgde Inne een yoga teacher training van de Yoga Alliance. Van 2016 tot 2017 deed ze de opleiding Gezondheidscoach en behaalde een certificaat 'De Mens - Medische basiskennis' bij Syntra Vlaanderen. In 2018 voltooide ze de Peak Pilates Level I opleiding en werd ze Les Mills bodybalance instructrice. Daarna rondde ze nog een opleiding Yin Yoga af waarin de basisprincipes van Chinese geneeskunde geïntegreerd zijn.  Naast yoga en pilates doet Inne ook crossfit.


Sinds 2017 geeft Inne les in verschillende fitnesscentra en yoga studio's (vinyasa yoga, pilates, bodybalance en six pack). Tijdens haar lessen ligt de focus op kracht, flexibiliteit, evenwicht en een goede houding. Helemaal op gaan in de flow, stromende bewegingen op het ritme van je ademhaling. Ze haalt enorm veel voldoening uit het lesgeven en doorgeven van haar passie.

 

https://www.energinne.com/ 


 

-certified teacher-

Ademcoach, Stress- en Relaxatietherapeut, Mindfulness begeleidster, Yogalerares

meer dan 10 jaar ervaring in lesgeven en daily practice

 

Aan de universiteit van Gent behaalde Lien een kandidatuursdiploma in de moraalwetenschappen (filosofie) en een licentiaatsdiploma in de vergelijkende cultuurwetenschappen (antropologie).

Al sinds haar kindertijd danst ze op internationaal wedstrijdniveau (Studio Adagio Wolvertem) en volgde ze na haar studies gedurende drie jaar een deeltijdse dansopleiding bij Nicole Kohler (Mudra school, Béjart). Deze opleiding richtte zich voornamelijk op hedendaagse dans, klassiek ballet, choreografie, pilates en yoga.

Lien danste in verschillende projecten en creërde een aantal eigen voorstellingen en films.

 

Lien verdieptte zich verder in Pilates en Yoga, waarbij ze naast de fysieke aspecten en lichaamsoefeningen ook meer aandacht ontwikkelde voor meditatie-, relaxatie- en ademhalingstechnieken (pranayama).

Naast haar daily practice doet Lien enorm veel aan zelfstudie en zelfonderzoek en volgde ze talrijke workshops, lezingen, trainingen, retraites en enkele opleidingen rondom Pilates & Yoga onder meer Yoga Teacher (bij CVA Maanyoga, Sofie Jambers), bij het Tibetaans Instituut Kagyu Yeunten Gyamtso Ling, bij Isha Yoga, bij LifeForce Yoga (Weintraub) en zo meer ...

 

Ze behaalde eveneens een diploma als Stress en Relaxatietherapeut (Centrum Open Mind bij Sofie De Vos). Daarnaast bestudeert en beoefent Lien ook Qi Gong en neemt ze deze ervaring en kennis graag mee in haar lessen.

 

Uit een diepe interesse blijft ze permanent bijstuderen en leerde ze veel van boeddhistisch geïnspireerde grootmeesters als Thich Nhat Hanh, Tara Brach, Jack Kornfield, Pema Chödrön, Joseph Goldstein, Jon Kabat-Zinn, en vele anderen. Ze voltooide een opleiding tot Mindfulness coach en volgde een opleiding tot Mindfulness Begeleider (MBSR) in de stresskliniek bij Edel Maex.

 

 

Meer over Ademwerk / Breathwork , Relaxatie & Mindfulness